Zimní sezona 2017/2018 očima našich musherů

2.7.2018

Romana Guregová

Hlavním cílem podzimní sezóny 2017 pro nás bylo Mistrovství světa v Polsku.  Byla to naše první účast na mistrovství světa, proto jsme si nedávali velké naděje na úspěch, a spíše se jen chtěli podívat, jak takové mistrovství vypadá a zažít atmosféru, tak velkého závodu.

První závod sezóny je pro nás každoročně Hrobská jízda, kde jsme obsadili 2. místo v kategorii A1. Dále několik závodů jako trénink na očekávané Mistrovství, kde jsme se umístili v naší kategorii do šesti psů takto: Abertamský sprint – 1. místo, Reingers – 1. místo, Držkovský cross – 2. místo, Stochov – 1. místo, Hradecký mid – 1. místo.

Na samotném mistrovství světa se nám líbilo, i přes špatné počasí. Konkurence byla veliká, ale my si i tak závod moc užili a skončili na 8. místě.

Jelikož takové mistrovství bylo na kratší trať – sprint, tak jsme nemohli trénovat jako obvykle a s tréninkem na další vzdálenost jsme začali později, kdy už jsme tušili, že nebudeme schopni na zimní sezónu pořádně natrénovat. Po nepříznivém počasí se tak i stalo a jeden z pejsků si zničil na špatném povrchu packy, a proto jsme poprvé za naši závodní sezónu nedokončili závod Šediváčkův long.

Venca Zetek
Loňskou, již svou 21. sezónu se psy jsem na podzim začal tradičně sprintovým závodem ve Hrobě . I když jsem tuto sezónu jezdil jen se šesti psy na kterých se již podepisuje jejich věk, měli jsme celkem slušné výsledky a hodně jsme si ji užili.

Několik závodů se nám podařilo vyhrát, jako například na MČR ve Stochově , který pořádá náš klub jsme si doběli pro 2.místo.

Na zimní sezónu jsem se po roční pauze hodně těšil. Zajeli jsme si na mid do Janoviček, poté na Šediváčkův long pro skvělé 1.místo na MČR v longu. Jako předešlou sezónu nesměl chybět ani mezinárodní longový závod v Inzellu (Německo) a to nejlepší nakonec Innerkrems v Rakousku .
I díky menší konkurenci v mé kategorii se nám podařilo vše vyhrát.

Následující sezónu ubude jeden pejsek tak uvidíme jak nám to v pěti půjde

Kačka Kulhánková
Pro zimní sezónu 2017/2018 jsme si s mým holčičím týmem Sibiřských husky stanovili cíl obhájit titul, kterého jsme loňskou sezonu dosáhli ,,The Ultimate Sleddog Challenge Finisher“. Jelikož u nás v nížinách se za celou zimu na zemi neudržela jediná sněhová vločka, poprvé jsme se na saních a sněhu rozcvičili na midovém závodě v Janovičkách s umístěním na 1. místě a hned víkend poté jsme absolvovali závod Šediváčkův long, kde jsme si s holkama doběhli pro 1.místo na MČR v kategorii LT2.

Značně namotivováni jsme první víkend v únoru vyrazili na mezinárodní závod International longtrail Inzell v Německu a odjížděli spokojeni se zlatem v kapse. Čekal na nás pro fyzicky asi nejnáročnější ale nejkrásnější a zároveň poslední závod sezóny v Rakouském Innerkrems. Zakončili jsme tedy sezónu krásným druhým místem v kategorii LT2 a obhájili titul ,,The Ultimate Sleddog Challenge Finisher"

Fotografie: Archiv K. Kulhánkové a R. Guregové